Условия и правила на комплекс Аполония Бийч

За безопасността и удобството на нашите гости се прилагат следните правила и правила на адрес www.apollonia-beach.com . Ако имате въпроси или коментари относно тези правила, моля свържете се с нас на тел.: +359877241555 преди да направите резервация.
1.Условия за резервация:
1.1. Резервация може да направите по един от следните начини:
– директно чрез онлайн резервационната система;
– по телефонa на контакт
– заповядайте на място
1.2. След като получим и обработим Вашата запитване ако е по имейл или по телефон, Вие ще получите потвърждение за резервация на посочен от Вас електронен адрес или по телефона.
1.3. С цел потвърждаване на Вашата резервация ще бъде посочен изискуем гарантиращ депозит, може да бъде посочена сума, която следва да платите авансово преди настаняването. Плащане от Ваша страна очакваме в рамките на 5 работни дни след получаването на потвърждението. Остатъкът от сумата на цялата Ви резервация сe заплаща след пристигане.
1.4. Като изискуем гарантиращ депозит при резервации, касаещи пакетни и празнични предложения, по преценка може да бъде посочена сума в размер до 100 (сто) % от сумата на резервацията. Не по – късно от 5 (пет) работни дни след получаване на потвърждението (освен ако не е договорен друг срок), клиентът следва да плати посоченият депозит.
1.5. Вашата резервация е валидна и се счита за окончателно ПОТВЪРДЕНА след извършване на плащане на депозит.
1.6. При неизвършено плащане в рамките на описания срок запазваме си правото направена резервация да бъде анулирана.
1.7. При резервации по телефона „от днес за утре“ или „в последната минута“, при които няма възможност за предварително заплащане на депозит запазване на помещението при настаняване до 18 ч.
1.8. Когато клиент направи резервация се счита, че се е запознал с настоящите общи условия и е съгласен с тях. Резервации, приети по телефон, електронна поща или през нашия сайт се считат за възникващо договорно отношение.
2. Възможности за плащане:
2.1. Онлайн с дебитна/ кредитна карта при резервации направени през онлайн резервационната система.
2.2. С кредитна или дебитна карта на място след пристигане
2.3 В брой
2.4 По банков път
3. Цени за настаняване
3.1. Цената на нощувките се определят съгласно актуален ценоразпис.
3.2. Комплекс Аполония Бийч има право да определя цени, различни от обявените в ценовата листа за дните на официални празници и за други периоди, които са изрично определени.
4. Условия за анулации
4.1. Анулация на направена от Вас резервация, можете да направите по следния начин:
– директно чрез онлайн резервационната ни система;
– по имейл или с обаждане по телефона.
4.2. При анулация на потвърдена резервация до 7 (седем) дни преди пристигане, клиентът не дължи неустойка, освен в случаите на направена резервация по специални пакети, в които допълнително са описани сроковете за резервации и анулации.
4.3. При анулация на резервацията след 7 (седем) дни преди пристигане, клиентът дължи неустойка в размер на стойността на първата нощувка, платена като депозит, освен в случаите на направена резервация по специални пакети, в които допълнително са описани сроковете за резервации и анулации.
4.4 При направена нон-рефъндабъл резервация(non-refundable) суми по резервация не се възстановяват.
4.5 Резервация може да се счита за анулирана само след писмено потвърждение от страна на Аполония Бийч
4.6. Аполония Бийч запазва правото си да анулира потвърдена и платена резервация в случай на форсмажорни обстоятелства и други, независещи от него причини. В тези случаи:
– Предлага на клиента настаняване за друг период, при запазване на същите условия и цени.
– Възстановява платения от клиента депозит като срокът за това се уточнява индивидуално.
5. Условия за настаняване
5.1. Настаняването се извършва след 15:00 часа.
5.2. Настаняването се осъществява след представяне на лични документи, удостоверяващи самоличността на клиента. Предоставените от Вас данни са защитени, съгласно Закона за Защита на Личните Данни и нормативните актове, регламентиращи защитата на информация и се обработват само във връзка с осъществяването на установените изисквания на Закона за Туризма.
5.3 При настаняването си гостът получава ключ за достъп, с който може да отваря единствено помещението, в което е настанен. Гостът е длъжен да върне ключът при напускане на Аполония Бийч, при загуба на картата се заплаща такса.

5.4 Напускането на стаите се извършва не по-късно от 12:00 ч. в деня за освобождаването.
5.5 При желание да заявите късно освобождаване е необходимо да получите потвърждение от комплекса и да се информирате за таксата, която ще бъде приложена.
5.6 Бебешка кошара – Деца под 12г се настаняват безплатно, когато използват съществуващата леглова база или бебешка кошара. За предоставяне на бебешка кошара, при подаване на заявка за резервация, Клиентът трябва задължително да отбележи нуждата от бебешка кошара и да посочи, че резервацията включва настаняване на дете до 12 годишна възраст. Във всяко помещение може да бъде поставена най-много една бебешка кошара. Комплексът разполага с ограничен брой бебешки кошари, които могат да бъдат предоставени за използване напълно безплатно до изчерпване на количествата. В случай, че клиентът не е заявил желанието си да използва бебешка кошара при подаването на заявка за резервация, Аполония Бийч не гарантира за възможност за предоставяне на такава при изявяване на желание при настаняването.
5.7 Съгласно българското законодателство пушенето на каквито и да било тютюневи изделия, включително, но не само цигари, лули, електронни цигари, електронни течности, пури, тютюн за емфие или дъвчене, не е разрешено на закрито място на хотела, включително и на гостите стаи, коридори, ресторанти и барове или всяка друга обществена закрита зона. Пушенето е разрешено само в определените за това места.
5.8 Гостите на Аполония Бийч са длъжни да пазят собствеността на комплекса. В случай на вреди се дължи обезщетение.
5.09 При ползването на общи части и басейн, гостите и посетителите на комплекса не следва да нарушават спокойствието на останалите гости.
5.10 Клиентите, ползващи услугите на Аполония Бийч следва да бъдат пълнолетни според българското законодателство /навършили 18 (осемнадесет) години/. Деца се допускат единствено, в случай, че са придружени от родителите си или други законни представители.
5.11 Клиентите са длъжни да не оставят децата си без надзор на територията на комплека.
5.12 Домашни любимци: не приемаме домашни любимци в помещенията за настаняване.
5.13 Паркинг: Аполония Бийч предоставя безплатно за гостите на хотела паркоместа на място. Гостите приемат, че паркират превозните си средства на свой собствен риск.
5.19 Правила за честна и подходяща употреба на Wi-Fi: предоставяме безплатен Wi-Fi в помещенията за настаняване. Гостите приемат да използват този достъп до интернет честно и по подходящ начин. Предоставеният достъп до Интернет е предназначен за общо ползване, като достъп до световната мрежа, имейл, съобщения, социални медии, лек видео/музика/медия стрийминг. Той не е предназначен или идеално подходящ за поточно предаване на тежки медии, онлайн игри, обширни изтегляния/качвания. Достъпът до незаконна дейност или използването на нашата мрежа за незаконна дейност е забранен и ще бъде докладван на местните власти.
6. Безопасност, забрани и сигурност:
6.1 Видеонаблюдение: Обществените зони са под видеонаблюдение за безопасността на нашите гости.
6.2 Строго е забранено носенето на запалими предмети, експлозиви, оръжия, токсични вещества, наркотици, дуриани и домашни любимци или привличане на проститутки в Комплекса.
6.3 Хазарт или други действия, които противоречат на добрите нрави или причиняват раздразнение, не са добре дошли.
6.4 Ние спазваме политика без партита в нашите стаи и апартаменти и неприемливи нива на шум или неадекватно поведение не се допускат в Комплекса. Неспазването на тази политика може да доведе до прекратяване на престоя на гостите без компенсация или възстановяване на сумата за остатъка от престоя.
6.5 Аполония Бийч не толерира неприемливи нива на шум или поведение на гости, арогантно поведение от страна на лица в очевидно нетрезво състояние или хаотично такова, което унищожава или заплашва да унищожи хотелска собственост и нарушаване на обществения ред. В случай на отказ от страна на гостите да се съобразят с изискванията, комплексът си запазва правото за прекратяване на престоя, без да носи отговорност за възстановяване на суми или обезщетение.
7. Щети и загубено имущество: ние си запазваме правото да таксуваме
водещия гост за всякакви щети, причинени по време на престоя ви от който
и да е член на страната по резервацията. Това включва счупвания,
разливане, петна, повреди на мебели или приспособления и
принадлежности. Всички случайни щети трябва да бъдат докладвани
възможно най-скоро, за да се сведат до минимум щетите и свързаните с тях разходи.
Всяко изгубено имущество, ако бъде открито и намерено, оставено от
гостите по време на престой, ще бъде задържано за период от 1 месец.
Въпреки че ще положим всички усилия, за да обединим отново изгубените вещи със собствениците им, ние не поемаме отговорност при подмяната на изгубени предмети и насърчаваме гостите да се уверят, че разполагат с всичките си вещи, преди да напуснат. Може да предложим изпращане на изгубени артикули чрез реномирана услуга за доставка за сметка на госта.

8. Политика за защита на личните данни
8.1. Настаняването в комплекс Аполония Бичк става посредством представяне на лични документи, удостоверяващи самоличността на гостите. Предоставените от Вас данни са защитени, съгласно Закона за защита на личните данни и нормативните актове, регламентиращи защитата на информация и се обработват само във връзка с осъществяването на установените изисквания на Закона за туризма. Тази информация няма да бъде предоставяна за други цели.
8.2. Аполония Бичй има право да събира и използва информация относно своите потребители, когато същите се регистрират или направят резервация. Информацията, чрез която потребител на интернет страницата www.apollonia-beach.com може да бъде идентифициран, може да включва име, презиме, фамилия, адрес, телефон, електронен пощенски адрес за кореспонденция и всяка друга информация, която потребителят предоставя при резервацията си и всяка друга, която същия въвежда или предоставя при заявяване, получаване или използване на предоставяните услуги.
8.3. Комплекс Аполония Бийч се задължава да не разкрива никаква лична информация за потребителя и да не предоставя събраната информация на трети лица – търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите когато:
– информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация при спазване на законово установените процедури
– в други посочени в закона случаи.
9. Политика за използване на „бисквитки“
9.1. С посещаването на сайта www.apollonia-beach.com, потребителите се съгласяват бисквитки от него, негови партньори и рекламните платформи, използвани от него да бъдат поставяни на устройствата им.
9.2. Ако потребителя не желае да бъдат поставяни бисквитки на неговото устройство, той може да направи това от настройките на софтуера, с който отваря настоящия сайт www.apollonia-beach.com, като в такъв случай не може да се гарантира пълното и акуратно функциониране на сайта.